2010. december 22., szerda

6.Utolsó percek

 Na itt is a friss!Sajnálom hogy ennyit késtem,de ma még a net is szarakodott.Most vagy éppen hatodjára próbálom feltenni ezt a fejezetet.Reméljük sikerül :)
A helyesírási hibákért elnézést,de nem nagyon figyeltem mert siettem.
Nagyon szépen köszönöm a komikat.
Jó szórakozást 
U.i.:Sajnálom hogy rövid lett,de a következő hosszabb lesz,és izgalmasabb sokkal!:)

Ehhez a fejezethez 10 komit szeretnék.Két okból is: 1:mivel itt a karácson,így a szülinapom is nincs valami túl sok időm írni.A 10 komi később lesz meg mint az 5 így több időm lesz írni. 2:kíváncsi lennék a véleményetekre hogy maradjon csak simán romantikus a történet,vagy ahogy elterveztem és legyen egy kicsit fantasy-s .



-És ő itt a fiam...-de mielőtt befejezte volna a mondatott megláttam a gúnyos mosolyt a srác arcán.Szóval ő lenne a fia?Tudtam hogy végem van.Ez egy borzasztó este lesz.

-….Shane -mondta Larten mosolyogva .A szívem kihagyott egy üteme t,az agyam leblokkolt.
-Szia Lilith! -mosolygott rám cinkosan.
-Hello-nagy nehezen sikerült kinyögnöm ezt az egy szót .

A szemem előtt ezernél több kis kép pergett le hogy milyen borzasztó lesz az este .Elképzeltem ahogy éppen bájcsevegnem kell Shannnel ,vagy éppen az apja öltönyét dicsérem .Na ez így nagyon nem fog működni .Valahogy muszáj lelépnem mert ezt tuti nem élem túl .Nem vagyok kíváncsi Shane beszólásaira .De nem tehetek semmit ,mert ha most lelépnék mindenki tök hülyének nézne .Hát akkor nincs más megoldás mint jópofizni .Hirtelen azt vettem észre hogy már Jace is leült és mindenki engem figyel ugyanis még mindig álltam .Vöröslő fejjel gyorsam leültem ,és elkezdtem vizslatni az étlepot ,hogy addig se kelljen Shanre vagy éppen az apjára figyelni .De sajnos nem akartak kihagyni a csevejből ,sőt én lettem a beszélgetés fő témája.

-Honnan is jöttél Lilith? -kérdezte Larten .Miért kell ilyen hülye beszélgetésekkel tölteni az időt??? Vagy miért éppen rólam kell beszélni? Semmi kedvem ecsetelgetni a múltamat tök idegenek előtt.Amúgy is mi köze ahhoz hogy honnan jöttem ?Foglalkozzon a maga dolgával .Nem lehetne inkább egyszerűen megenni a kaját aztán meg elhúzni ?Miért kell túlbonyolítani a dolgokat ilyen baromságokkal ?Talán ha látja hogy semmi kedvem beszélgetni akkor nem kérdezget.
-Evernest -feleltem bőbeszédűen .Reméltem hogy most már végre békén hagy ,de nem így lett.
-Ááá az szép hely .Ott van nem messze New Yorktól nem ?Miért költöztél abból a szép kisvárosból ide,a szmog világába ?- kérdezte. Legszívesebben megfojtottam volna .Pont azt kérdezte meg ,amiről egyáltalán nem akarok ,és nem is fogok beszélni. Segélykérően pillantottam Jace felé ,de ahogy láttam éppen telefonon beszélgetett valakivel. Pont amikor a legnagyobb szükségem lenne rá, akkor kell telefonálnia .Hát ez szívás .A csend egyre hosszabbra nyúlt . Shane és az apja fürkészően pillantgattak rám ,várták a válaszom.
-Khm… ez.. egy eléggé hosszú történet.- feleltem nem túl frappánsan .Remélem végre veszi az adást és felfogja hogy semmi kedvem dumálni .De nem fogta fel. Nem is értem hogy lehet valaki rendőrkapitány ennyi ésszel. Hogy nem fogja fel hogy ez már kellemetlen?
-Van időnk .Úgy is sokáig tart amíg kihozzák az ételt. Mielőtt megérkeztek volna rendeltem maguknak is ételt .Remélem a narancsos kacsa megfelel .-erre bólintottam egyet .Hisz mi más tehettem volna ?Ha ez a pasi egyszer eldöntötte hogy narancsos kacsát eszek akkor azt kell ennem. Lehet hogy még is tévedtem és nem azaz ember akinek gondoltam .-Hol is tartottunk? Ja, tényleg szóval ott hogy miért költöztél ide? -kérdezte. Pedig úgy,de úgy reménykedtem benne hogy békén hagy .Ahogy láttam Jace még mindig telefonált és az arca egyre feszültebbé vált. Valami elég nagy baj lehet mert Jace nagyon jól tudja uralni a vonásait. Hirtelent felpattant a fotelről.

-Sajnálom, de most mennem kell. Történt valami ami nem kíván halasztást. -mondta semleges hangon. Tényleg elég nagy baj történhetett. Már éppen kászálódtam volna fel én is de közbeszólt -Lilith te maradj. -csak ennyit mondott aztán lelépett és én csak néztem utána.
-Szóval Lilith mi a francot keresel Los Angelesben? -kérdezte Larten. Meglepődtem a hirtelen modorváltáson és megmondom őszintén egy kicsit meg is ijedtem. Nem tudom mi baja lehet mert én nem csináltam semmit az tuti.
-Apa hagyjad már –mondta Shane fojtott hangon. Az apja már éppen vissza akart volna szólni amikor megcsörrent a telefonja. Kissé félrevonult és felvette. Én csak csodálkozva bámultam Shaneről az apjáral. Nem értettem semmit, de jelen pillanatban nem is nagyon érdekelt. Shane kiváncsian fürkészte az arcomat. Egy elképesztően dögös fekete zakót viselt, alatta egy egyszerű fehér izompólóval.Sosem bírtam az izompólókat de rajta egyszerűen elképesztően állt. Hozzá egy fekete nadrágot és egy fekete Converst viselt.A haja szokás szerint össze-vissza állt, de ettől csak még jobban nézett ki. Gondolatban jól összeszidtam magamat azért mert ilyen badarságokat gondolok . Pár perc múlva az apja letette a telefont.

-Nos nekem is halaszthatatlan ügyem akadt, de ti maradjatok csak ha már megrendeltük a kaját. Még találkozunk Lilith- ennyit mondott aztán csak simán lelépett. Csak néztem utána mint borjú az újkapura. Most már tényleg belezavarodtam az egészbe.Az utolsó mondata inkább úgy hangzott mint egy fenyegetés, nem pedig elköszönés. Komolyan kezdtem megijedni ettől a pasitól. Tuti hogy nincs ki a négy kereke. Valami diliházból szabadulhatott nemrég az száz.

-Jól elhúztak. -törte meg a feszült csendet Shane.
-Ja. De szerintem én is lépek. -álltam fel a fotelről.
-Jó menjünk .-felelte. Én csak bambán lestem rá.
-Úgy értettem hogy én egyedül megyek.- feleltem neki.
-Hagyjalak egyedül hazamenni este kilenc körül Los Angelesben? Egy: tök messze laktok. Kettő : És ha valami bajod esik út közben? Megtámadnak vagy valami? Aztán meg engem vonnak felelősségre hogy miért nem kísértelek el. Na már csak az kéne!-mondta
-Kösz hogy így aggódsz a testi épségemért-feleltem gúnyosan.
-Szívesen ,Lil.- mondta mosolyogva.
-Ne.Szólíts.Így.- feleltem neki tagoltan. Édesanyám nevezett így még amikor kicsi voltam.Amikor még törődött velem. Amikor még szeretett. Gyorsan el is hessegtettem ezeket a gondolatokat.
Shane biztos láthatta hogy mennyire felhúzott így csak ennyit mondott. -Rendben.- csak ennyit mondott de én mégis hálás voltam neki. Kiléptünk az étteremből. Megcsapott egy hűvös fuvallat ,kirázott a hideg. Igaz hogy még csak szeptember eleje van de este eléggé csípős tud lenni az idő. Én meg persze nem hoztam kabát vagy valami ilyesmit , mert úgy volt hogy Jaceszel megyünk haza.De hát változott a program így hát fagyoskodhatok.

Hirtelen azt éreztem hogy valaki hozzámér és a vállamra terít valamit. Csodálkozva fordultam hátra, és azt láttam hogy Shane rám terítette a zakóját. Na ezt sem néztem volna ki belőle.Ő csak kedvesen elmosolyodott.
-Köszönöm.- feleltem tiszta szívemből.
-Nincs mit.-felelte mosolyogva
-Tudod, apád egy kicsit khm... furcsa volt-mondtam neki társalgást kezdeményezve.
-Hát igen,ő már csak kicsit szenilis.Ne foglalkozz azzal amit mond , nem akart megbántani csak tudod nem nagyon szereti az idegeneket.-Idegenek.Hmm furcsa.Egy több milliós lakosságú városban én idegen vagyok.Jó ez egy dolog,de itt egy csomó ember idegen,nem idevalósi.Nem igazán min húzta fel magát ennyire a kedves papa,de nem is nagyon érdekel.
-Oké.-feleltem.-Hasonlítasz rá-mondtam
-Köszi, ez most jól esett.Engem is dilidnek tartasz?-kérdezte tettetett sértődöttséggel.
-Egy szóval se mondtam azt hogy apád dilis.Csak azt hogy furcsa-tiltakoztam.
-De mindketten tudjuk hogy arra gondoltál.-felelte
-Jól van igazad van. Téged is dilisnek tartalak.-feleltem megadóan,miközben felemeltem mindkét kezem.
-Te pedig olyan titokzatos vagy.Semmit se akarsz mondani a múltadról.-mondta
-Tudod nem szoktam kibeszélni az életem minden apró-cseprő dolgait idegenek előtt-feleltem kicsit gúnyosan.De a lényegre rátapintott.Nem akarok a múltamról beszélni.
-De én nem is vagyok idegen.Már egyszer találkoztunk,és haza is vittelek, ráadásul egy osztályba járunk és együtt is dolgozunk.-mondta kiskutyaszemekkel.Erre muszály volt nevetnem.
-Ezekkel a szemekkel simán elmehetnél kölyökkutyának.Ne, ne nézz így rám-nevettem-Hidd el semmi érdekes dolog nem történt még velem.Unalmas az életem.
-Hát jó. Ha nem akarsz beszélni akkor nem kell.-mondta.
-Nehogy már itt megsértődj nekem.-feleltem mosolyogva
-De megsértődtem.-emelte fel a fejét,hozzá szigorú arcot vágott.Muszáj volt nevetnem
-Nem gondolkodtál még a színészeten?-kérdeztem mosolyogva


Ezután kedélyesen csevege sétáltunk hazafele. Akkor még nem is tudtuk hogy ez életünk utolsó nyugodt percei közé tartozik.

17 megjegyzés:

  1. Nah de most komoly h csak ennyi????????

    Még, még, még...

    Nagyon várom a kövit, ez egyre jobb és jobb lesz..

    Most már csak magamat ismétlem

    VálaszTörlés
  2. Akk most még1x, mer nem láttam a második "előszót", szóval szerény véleményem szerint ha megmaradsz a sima sztorinál (semmi fantasy), akk nehezebb dolgod lesz mert korlátoltak a lehetőségeid, de egy fantasyban szabadjára engedheted a képzeleted, nahmármost nem tom h te melyikhez tudnál többet/jobban/könnyebben írni.
    Én személy szerint jobban örülnék valaminek, ami nem vámpíros vagy ilyesmi, DE egy jól megírt fantasy-t is szívesen olvasnék.

    U.i: Egyébként az elején azt hittem h a tied is valami fantasy történet lesz, mer h Lilith szülei találtak vmi természetfelettit, ezért haltak meg(nekem vmiér teljesen ez jött le,nah mind1)
    Ja és igen, még a gyilkost is ki kell találnod, és az indítékát(ha még nincs meg), ami egy fantasyban mondjuk könnyebb lenne.

    Viszont fantasy történetekből van egy csomó, "hétköznapi" sztorikból már elég kevés, főleg jó.

    VálaszTörlés
  3. Szia,
    kicsit rövid lett :(
    de tetszik :)
    kíváncsi vagyok a kövire!!
    siess vele !!

    VálaszTörlés
  4. Szia!

    Ez amilyen rövid lett annyira izgi is. Már a lehető összes összeesküvés elméletet végigrágtam magamban, de kíváncsi leszek a te verziódra. Én mindenképp örülnék a fantasy vonalnak, ott lényegesen szabadabban lehet írni, persze nem kell a vámpíros vonalt követni, van még rengeteg más fantasy lény. Ugyanakkor izgalmas lehet ez mesebeli lények nélkül is. Én mindenképp a fantasyt pártolom, de a döntés a tiéd.:)

    pussz.:)

    VálaszTörlés
  5. Szia!

    Ez nagyon jó volt. Én is végigrágtam már magam minden összeesküvés elméleten, eljutottam már egy jó kis krimiig is, szal sztem egy sima romantikus story nekem egy kicsit uncsi lenne. Ebből többet is ki lehet hozni. Nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy te mit fogsz kihozni belőle. És annyira várom már hogy kiderüljön, hogy hogy került oda az a nyaklánc az előző fejezetben. Remélem hamar meglesz a 10 komi és lesz új fejezet. Már most olvasnám tovább.

    VálaszTörlés
  6. áhh...ez valami szuper lett!! még, még még és még!!!!!!! Viszont az utolsó mondat nagyon elgondolkodtatott...vajon hogy alakulnak a dolgok? és az életen a hangsúly, vagy a nyugalmon? itt őrlődök a kérdésektől, kérlek siess :)
    pusz: ramomona

    VálaszTörlés
  7. naagyon jó lett. már várom a kövit nagyon.:))

    VálaszTörlés
  8. jaa és nekem mind1 h milyet írsz. fantasyból nagyon sok van, de ha jó a sztori akk onnantól kezdve imádni fogom bármilyen legyen.:)
    éss egyetértek Cas:)

    VálaszTörlés
  9. Hello!
    Nagyon jó fejezet lett ez is, csak egy kicsit rövid :(
    Nagyon kíváncsi vagyok, hogy most mi lesz...
    Siess a kövivel!
    Pusszantalak!
    =)GoOofy(=

    VálaszTörlés
  10. Szia!
    És ismét komit írok :S
    Mindegy. A kövi fejezetért bármit :-)
    Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz: szuper lett, csak rövid XD

    VálaszTörlés
  11. Szija!

    Nehari, hogy csak most értem ide! A Télapótól időt kértem de cseszett hozni. :)
    Annyira de annyira jó lett. Az elejétől a végéig! Hozzátenném ilyen sejtelmes véget hagyni. Mint egy horror... Nagyon várom azt a bizonyos nyugtalan folytatást. Akár fantasy lesz akár nem.
    Ezt döntsd el Te! Én mindenképpen tovább olvasom! :)
    Nekem Shane apuka nagyon gyanús, ahogy az a szitu is hogy hirtelen neki is el kellett menni. Van ám gondolkodás :D
    Várom a kövit!
    Igyekezzetek azokkal a komikkal! :)

    Puszpás!

    VálaszTörlés
  12. leszek a 10. emberke
    ez így nem jó, hogy az idegeim cikáznak
    kérjük a kövit

    VálaszTörlés
  13. Szia!
    Benéztem mint kérted és átolvastam a fejezeteket. Nos, igaz, hogy nagyon jól írsz, de tanácsolnám, hogy kicsit hagyj ki helyet a pont után mikor új mondatba kezdesz, mert úgy élvezetesebb és nem olvad össze az egész! (:
    Gratulálok és további sok sikert!
    Csók: Izzy

    VálaszTörlés
  14. szia!
    nagyon, nagyon jó. itt abba hagyni, nem ér. folytatást kérünk.

    VálaszTörlés
  15. szia nagyon tetszik szeretném ha folytatnád.Már alig várom :)

    VálaszTörlés
  16. Szia!
    Nagyon tetszik a blogod, és már szerintem elég régóta nem írtál, de én nagyon szeretnék még belőle olvasni, mert ichletet adsz az én blogomhoz is. Nagyon tetszik, és szerintem nem hiányzott belőle semmi, és a véres jelenetekkel se volt semmi gond. Szerintem úgy volt jó ahogy volt. De persze ez a személyes véleményem. Ezt azért mondtam el, mert nagyon szeretném ha folytatnád a blogod!

    VálaszTörlés
  17. Ja, és szerintem tehetsz bele egy kis fantasy-t, de a fiút ne hagyd ki belőle ;)

    VálaszTörlés